.

.

Uvědomuji si, co ztrácím...->USA

So what are you waiting for? Start planning your 2016 trips now! | 27 Trips You Need To Take In Your Twenties: Je to týden, co jsem začala pořádně plánovat svou rozlučkovou párty s mojí třídou. Je to týden, kdy jsem si začala uvědomovat možné i nemožné. Je to týden, kdy jsem začala mít americké noční můry v angličtině a je to týden co je všechno intenzivnější než kdy dřív.
Cítím, že opouštím, cítím, že sleduji (cítí i ostatní), odlétám a letět chci i ne.

Jak už mnozí ví, toto léto (konkrétně 4.8.2016 Praha - Amsterdam -Chicago) odlétám do Ameriky, USA. By myself. Na celý dlouhý akademický rok. By myself. 

Dnes mi zbývá přesných 67 dní do odletu. Bože. Pamatuji si, když to byly tři roky...

Začínají se mi zdát noční můry, které jsou v angličtině a všechny se odehrávají v mé hostitelské rodině. Nemohu dýchat, nemohu mluvit. Všichni se na mě dívají skrz prsty. Ve škole jsem středem šikany...

Uvědomuji si, že opouštím svou komfortní zonu a to snad úplně ve všem. Nebudu mít rodinu, nebudu mít přátele, nebudu znát kulturu, jazyk, způsoby, školu....nebudu mít koho obejmout s tím, že vím, že je to opravdové. 


Sleduji každý okamžik kolem mě. Slyším každé slovo, ať už je v rodině, mezi spolužáky, přáteli či výklad učitele. Cítím každý dotek a pohlazení po vlasech a nezáleží na tom, zda mě láskyplně pohladí maminka či chlácholivě můj drahocenný spolusedící <♥♥♥>. Cítím vše, co jsem nikdy nepovažovala za tak intenzivní a pro mne důležité...

Těším se na nový život a dobrodružství, s kterým se budu potýkat každý den. Těším se z toho zisku, který získám na celý život, ať už to bude "negativní" či pozitivní zkušenost. Ale zároveň se bojím ztráty, která nastane na 100%. Toho, že ztratím mnoho přátel tím, že to vlastně tak dobří přátelé nebyli. že si možná uvědomím, jak nespokojenou mě můj dosavadní život dělal. Že ztratím vše důležité, co jsem si za 16 let v ČR vybudovala.... a mnoho dalšího. 

Myslím, že všechny tyto emoce jsou na mě dost vidět, jelikož se mi už kamarádka řekla, že jsem neskutečně začala vnímat vše, kolem mě. Že vidí, jak si vše prohlížím a bezdůvodně se usmívám nad debatou spolužáků, i když nejsem její součástí. 

Uvědomuji si, co ztrácím a velmi mě to trápí, zároveň mě celá tato situace dělá šťastnou, protože vím, že je zde něco, proč se vrátit. Vím, že přeci jen neutíkám, ale jen se chystám za dalším poznáním. Konečně si uvědomuji, co mám a i když to není "mnoho", je to pro mě vším. 
Nechápu, jak si tyhle věci mohu uvědomovat ještě před tím, než nasednu do letadla a vše se změní. Ale je to tak a za  za to jsem vděčná!


V závěru se do USA velmi těším a vím, že mi to dá víc než dost!

Watch 5 more episodes. | Community Post: 18 Stages Of Getting Addicted To A New TV ShowDnes opravdu netradiční a pro mě velmi emočně založený článek. Doufám, že se vám četl příjemně :)

-EVA





Uvědomuji si, co ztrácím...->USA Uvědomuji si, co ztrácím...->USA Reviewed by Eva K. on 3:47 Rating: 5

15 komentářů:

  1. Ach jak se v tobě vidím. Ja bych se takhle bála taky. Akorát tak rok dopředu :D
    Máš moje uznání a respekt, že jsi do toho šla a určitě to zvladneš a budeš spokojena :) Těším se, až budeš psát, jak jsi se bála zbytečně a že je to vše uzasne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si to celé tři roky vůbec neuvědomovala, ale teď, když musím zařizovat vízum a vlastně se se vším loučit...šílím, pláču, směji se a zase šílím! :) Doufám, že tak budu psát...ale trošinku pochybuji už jen kvůli umístění :(

      Vymazat
  2. Taková nálož citů a emocí, to jsem dlouho z žádného článku necítila. Připadala jsem si, jak kdybych do USA měla letět já a opouštěla bych vše tady. Věřím, že to bude těžké.. všechno a všechny tu opustit, ale dostaneš nové zkušenosti, poznáš nové lidi a já doufám, že tam budeš spokojená! Že budeš šťastná, že jsi to absolvovala. A že si dovezeš od tam plno zážitků a nezapomenutelných chvil! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psala jsem to v ohromné úzkosti :) Taky doufám, moc moc doufám. Děkuji mnohokrát! :) ♥

      Vymazat
  3. Mám to podobně, ale neboj určitě to obě zvládneme! ♥ Věřím, že to bude ten nejlepší rok tvého i mého života.
    Do usa se fakt těším, hrozně moc. Letím skoro o týden dýl jak ty, také přes Amsterdam... každopádně věc, které se fakt úplně totálně bojím je ten návrat. Bojím se, že na mě kamarádi ze základky nepočkají (což je dost pravděpodobný, pač střední je střední...), bojím se, že přijedu a budu tu mít jenom rodinu-což je taky samozřejmě hrozně moc, ale prostě kamarády to také chce.
    Tenhle komentář vymšlím už podruhé, předtím jsem nějak ztratila slova... :)
    Ale věřím, že snad obě nic neztratíme... a že to doopravdy bude ten nejlepší rok! :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu k tobě upřímná...na základkový kamarádství se nemá cenu vázat...Možná na jednoho člověka...dva. Ale nemá to vůbec smysl. Střední člověka změní neskutečným způsobem. Vidím to na sobě, vidím to kolem sebe. Je trochu škoda, že jsi si na USA nepočkala a jela třeba místo druháku. Myslím, že by tě to obohatilo ještě trošinku víc :)

      Vymazat
  4. Ti praví kamarádi ti určitě zůstanou, i kdyby jsi byla pryč sebedýl!
    Doufám, že tam zažiješ nejbožejší rok svýho života!!

    OdpovědětVymazat
  5. Netrap se tím. Ti praví přátelé zůstanou a neztratíš je. Ti, co za to nestojí, zmizí. :) Jen dobře :) A rodina tu pro tebe bude stále! :)
    Každopádně tvůj strach je přirozený a pociťuje ho úplně každý, kdo něco na nějakou dobu opouští. Hlavu vzhůru a úsměv!!! :)
    P.S. Máš novou čtenářku i zde :)
    Gabux

    OdpovědětVymazat
  6. Určitš to bude skvělé! Já jsem odjela ve 20 do Ameriky a prožila jsem tam nejlepší léto ve svém životě. :)

    SOUTĚŽ O FOŤÁK CANON

    OdpovědětVymazat
  7. Ach jaj,kamoška tiež odchádza do Americký:/ bude mi bez nej v skole veľmi smutno :/ tento článok bol naoazj krásny, dobre sa čítal, a ja viem,určite to bude náročné ale ja ti držím všetky palce!:)

    OdpovědětVymazat
  8. Skvelý článok :) Je jasné, že človek má vždy nejaké tie obavy avšak treba sa snažiť na to nemyslieť. Určite ťa čaká skvelé dobrodružstvo! :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  9. Nemáš co ztratit! Jsi mladá pěkná bitchka - všichni milujou mladý pěkný bitchky.
    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
  10. Ta Amerika bude uzasna, zavidim a drzim palce :)

    Pozyvam na letnu GIVEAWAY, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/05/rexona-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  11. pamätám si ako som na moje osemnástiny odchádzala do anlie "len" na 2 mesiace :D a ty ideš tak na dlho, no určite to zvládneš existujú sociálne siete - fb, skype... takže budete v neustálom kontakte, uvidíš prídeš tam zmeníš názor :D spoznáš niečo nové neobjavené ako kolombo ♥ ja sa teším na tvoje články, UŽI si , poriadna afterpárty a letíš ;)

    http://teenmumy.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  12. Neskutečný clanek 🙈 Jsem az dojataa.. Preju hodne stesticka 👏🏻

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář! Doufám, že se ti zde líbilo a někdy zas ;)

INSPIRATION

“The life you have led doesn’t need to be the only life you have.” – Anna Quindlen

“Travel is the only thing you buy that makes you richer.” – Anonymous

“Not all those who wander are lost.” – J.R.R. Tolkien

Používá technologii služby Blogger.