.

.

Travel Bloggers

Dneska jsem se rozhodla, že si sepíšu můj seznam cestovatelských blogů. Lidí, kteří mě v cestování inspirují a v mnohém ponaučí. Lidi, kteří si dokáží jít za svým snem jsou pro mě největší inspirací a u cestovatelů to platí dvojnásob. Sama tajně doufám, že si jednoho dne budu žít jako oni...po svém. Bez "veškerých" pravidel společnosti jako je každý den sedět v kanceláři. Volnost těchto lidí mě každým dnem okouzluje a vtahuje víc a víc.
Přiznávám, že svoji vášeň k cestování jsem si uvědomila až díky těmto blogům a není to zas tak dávno. Od malička jsem milovala jezdit do zahraničí a poznávat. Ale jak se asi u každého prcka dá očekávat, často jsem fňukala, že nikam nechci a bolí mě nožičky. Teď se snažím vše vynahradit a promarněné výlety si připomínat či se na ně vydávat znovu.

ČESKO
Ačkoliv mě nikdo nedonutí dívat se na české youtubery, cestovatelské blogy mám velmi ráda (pravdou je, že moc nesleduji ani české bloggerky, až na výjimky) 

Péťa je pro mě asi první český objev a jednoduše ji zbožňuji. Je divoká, praštěná, inteligentní a neskutečně svá. Jestli to někdy dotáhnu tam, kam ona a seberu tolik odvahy, budu se považovat za celosvětovou hvězdu :D (dobře, to ne...ale budu na sebe velmi pyšná!) Na blogu není zas tak moc aktivní, ale na youtube ano. Osobně miluji její zpracování videí a moc se mi líbí série #UprchlyJsme (ano, jde o uprchlíky!)

Verča mi osobně přijde jako strašně roztomilá osobnost, nemůžu si pomoct. Všude na jejím blogu můžete vidět jak je milá a ochotná. Nabízí pomoc s osobními typy, sháněním letenek, tvorbou webovek....prostě na co si vzpomenete. Také má moc krásné videa a je skvělou fotografkou! 
ČESKÁ HOLKA ŽIJÍCÍ TAM, KDE SE JÍ ZROVNA LÍBÍ! (=velká inspirace, právě teď žije v Lisabonu)

ZAHRANIČÍ

Díky tomuto blogu jsem tuším našla všechny ostatní, takže pro mě tu vše začalo. Blog plný skvělých typů a opět okouzlujících fotografií. Dokonce je autorem New York Times best-selling book, která se jmenuje How to Travel the World on $50 a Day (ano mám ji na seznamu četby ;)). Je to asi jediný mužský na mém seznamu. Ale musím říct, že je to skvělý cestovatel a blogger. Rozhodně si alespoň přečtěte, jak to všechno začalo! :)

Už upřímně nevím, jak bych popsala Alex. Musíte samy objevit kouzlo všech, které jsem zde zmínila. Opět někdo neskutečně milý. Mám ráda její články, kde popisuje své zážitky, jako např. potápění,které opravdu miluje. Původem je Američanka stejně jako Matt. 

 Kalifornskou blondýnku Kiersten jsem objevila hned po Mattovi a ihned jsem začala její blog milovat. Nechápu, jak může stále vypadat skvěle, ať dělá cokoliv. Opravdu je to neskutečné. Má modní typy, travel typy do toho skvěle podané a nafocené články. Tahle ženská musí mít opravdu dream life, jinak si to nedokážu vysvětlit. Mezi moje nejoblíbenější články patří tématika Islandu a solo traveling! Asi je moje nejoblíbenější ze zahraničních ♥

 

Doufám, že se článek líbil. Měli byste zájem o více takových? Pokud ano, bude mít tento článek rozhodně druhou část. :)

-Eva

Travel Bloggers Travel Bloggers Reviewed by Eva K. on 3:41 Rating: 5

11 komentářů:

  1. Na takový článek jsem čekala jak na smilování. :D Dlouho jsem hledala nějaké podobné blogy a doporučení se jen hodí.. :) Takže jestli plánuješ pokračování, směle do něj. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé typy! Zrovna nedávno jsem si říkala, že bych ráda našla někoho dalšího s cestovatelskou tvorbou. Do teď jsem znala pouze Restless Child. :-)
    Takže děkuju! A případný další díl si ráda přečtu. :-)

    Můj svět mýma očima

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec zač, jsem ráda, že je článek k užitku!

      Vymazat
  3. Petra z blogu Restless child je boží! :) Mám ji hrozně moc ráda, asice na blog opravdu moc nepřispívá, její videa sleduji pořád. :) To je prostě pohodový, zábavný, příjemný člověk :D
    Weef sleduju pouze na youtube, kde se mi teda taky moc líbí.
    Tyhle holky jsou opravdu skvělá inspirace! :)
    Ještě mám ráda blog Anie songe-která teď zrovna žije už pár měsiců na Bali. http://aniesonge.com/ Přijde mi hrozně milá, hodná a prostě skvělá osůbka, která umí lidem rozradostnit den, navíc ty fotky, které přidává na blog, jsou boží! :)
    Ještě musím zmínit blogy, které jsem objevila teprve nedávno... http://luuovertheocean.com/- o životě v Kanadě a tak... a pak dvojjazyčný blog Kristýny http://meandwonderland.com/

    Z zahraničních blogerů neznám ani jednoho :/ Zato mě všichni oslovili. :)
    Ze zahraničních blogů čtu hlavně Hey Nadine http://www.heynadine.com/, která má kořeny v čechách :D
    Poté mám taaké moc ráda tento blog: http://hopscotchtheglobe.com/ :)
    A jako poslední blog bývalé exchange studentky z Holandska - http://www.nationalityunknown.com/

    Doufám, že ti nevadí, že jsem ti sem napsala taky moje tipy :D
    Super článek! :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oooooo já tě zbožňuju, alespoň si pořádně počtu :D Moc ti děkuju :*

      Vymazat
  4. Nomadic matt sleduji také, má skvělý blog. Ještě prozkoumám ty tvoje české o těch jsem nikdy neslyšela!

    LIFESTYLE BLOG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má blog opravdu krásně provedený a české jen doporučuji! :)

      Vymazat
  5. Díky za tipy! :) Já mám cestovatelské blogy děsně ráda a ráda sleduju hlavně ty české. Přijde mi, že ty holky mi jsou bližší a když to dokázali oni, mohla bych i já :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je naprostá pravda, když vidím ty české, mám pocit, že mám šanci a jednou možná i já :D

      Vymazat
  6. Restless child a Weef jsou skvělí!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář! Doufám, že se ti zde líbilo a někdy zas ;)

INSPIRATION

“The life you have led doesn’t need to be the only life you have.” – Anna Quindlen

“Travel is the only thing you buy that makes you richer.” – Anonymous

“Not all those who wander are lost.” – J.R.R. Tolkien

Používá technologii služby Blogger.