.

.

Dragon Boat Charity Challenge!

Včera 14. srpna 2016 se v Praze ve Žlutých lázních konalo 7. výročí charitativní akce Rotary Dragon Boat Challenge, které se zúčastnila především moje mamka a zbytek rodiny přišel celou akci podporovat.
Pořádala ji Rotary Club Prague International, který je anglicky mluvící klub, který od roku 1998 sbírá peníze pro různé charity a projekty v ČR a zároveň podporuje vesnické školství v Indii.  Díky této této akci sesbíral za posledních 6 let 2,5 milionu CZK pro lokální charity. 
Rotary International je světová organizace, která má více jak 34 000 klubů, 1,2 mil. členů a kluby rozmístěny cca ve 200 států na světě. Pokud vás zajímá více, navštivte stránky. Upozorňuji, že jsou v angličtině.


Navíc je Rotary ještě další organizací podporující Exchange studenty a znám mnoho studentů, kteří jednou s nimi. Možná trochu lituji, že já jsem o agentuře nevěděla. 


Jak jsem s touto akcí tedy spojená já? 
Upřímně jsem o tom nikdy neslyšela, až tento týden se mě táta zeptal, jestli půjdu mamku podporovat do závodu na Dračích lodí. Nechápavě jsem na něj koukala a tak mi vysvětlil, že mamky firma (LEGO) sestavila tým, který pojede závod na těchto lodí na podporu charity. Musela jsem se pobaveně usmívat nad představou mamky s pádlem v obří barevné lodi s dračí hlavou, nikdy v tom neseděla. Každopádně přišla sobota a vyrazili jsme všichni směr Žluté lázně.



Při zaplacení vstupu jsem se již motala mezi lidmi a nestačila se divit, kolik týmů se soutěže účastní (amatéři 26 týmů). Celá akce na mě působila velmi příjemně a sama jsem měla chuť naskočit do dlouhé lodi a účastnit se závodu. Musím uznat, že nejvíce bych si ale užila bubnování pro udání tempa :D 
Celkově si myslím, že je to opravdu skvělá akce, která vás o nic neochudí a rozhodně stojí za to strávit tam nějakou tu hodinku. Všude byly stánky s občerstvením (při vstupu si zaplatíte 80 CZK <50 CZK studenti> a to pak můžete uplatnit při koupi jídla či sportovního vybavení = rozhodně neproděláte). Dále můžete koupit nějaký balíček, za který dáte 100 CZK (my si ho zapomněli vyzvednout). A nebo vložit peníze do tomboly. Vše jde na charitu. Také není vůbec nuda sledovat závod, ty lodě jsou prostě perfektní a když se o tom doslechla mamky kolegyně z Číny, tvrdila, že to musí být úžasné...dračí lodě na pražské Vltavě. 





Celkově bych akci shrnula za velmi příjemnou a jednou bych se snad mohla i já zúčasnit! :)

Byli jste někdy na podobné charitativní akci? Jak to na vás působilo?

-EVA

P.S. Mamči LEGO Team skončil 9. z 26, což bereme jako velký úspěch! 
Dragon Boat Charity Challenge! Dragon Boat Charity Challenge! Reviewed by Eva K. on 4:19 Rating: 5

7 komentářů:

  1. na dračích lodích jezdil kamarád a vždycky to byla fajn akce :)
    red & black outfit

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mě jednou kamarádi ukecávali, abych s nimi jela Dračí lodě, ale nikdy jsem nejela :D. Každopádně u nás je to hodně rozšířené a známé :).

    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný článek :) o ničem takovém jsem v životě neslyšela, ale vypadá to vážně super :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jezdím maximálně na akci Přes tři jezy :)
    K.
    http://inkpotstories.com/

    OdpovědětVymazat
  5. U nás v Piešťanoch bývajú tiež každoročne súťaže Dračích lodí:) Je to veľmi zaujímavé:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  6. tak toto by som vážne chcela niekedy vyskúšať vyzerá to super, mám rada takéto vecicčky :D

    http://teenmumy.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. Skvelý článok ♥ Musel to byť ozaj dokonalý zážitok :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář! Doufám, že se ti zde líbilo a někdy zas ;)

INSPIRATION

“The life you have led doesn’t need to be the only life you have.” – Anna Quindlen

“Travel is the only thing you buy that makes you richer.” – Anonymous

“Not all those who wander are lost.” – J.R.R. Tolkien

Používá technologii služby Blogger.