.

.

Gendarmenmarkt, The Berlin Wall, TV Tower, Alexanderplatz, Luftwaffe HQ

Zdravím!


Já jsem jednoduše špatný blogger :D Prostě není čas, ale stále si udržuji ten sen, že blog zvládnu a budu přidávat články pravidelně. Ehm, už ztrácím naději. Škola je na mě příliš, přijdu domu a nejsem schopná ani mluvit, k večeru zas úkoly a učit se, do toho všeho řešit neustále můj rok v Americe. Už abych tam byla a letenky, vízum a všechny tyhle blbosti měla zařízený. Každopádně dnes jsem nemocná (den před Majálesem bomba!), takže konečně čas na články. Napíšu asi 3 a nastavím čas, jinak to se mnou nejde :)


Takže dnes se úspěšně vrátím k Berlínu!

Gendarmenmarkt 

Gendarmenmarkt je opravdu příjemné místo s opět zajímavou historií, které opět poukazuje na demenci lidí. To, že Němci potřebovali být ve všem lepší dokazují i dvě na první pohled stejné budovy, které jsou postaveny a naproti sobě, na stranách náměstíčka. Ale pozor! Jedna soška na vrcholu kupolky je o pár cm větší!!! To by mělo dokázat, že jsou Němci prostě nej :DD No asi bez komentáře... Každopádně je tu i dosti krutá historie o Švédech s žaludky naplněnými výkaly... ale to si musíte zjistit samy, při návštěvě Berlína! :)



The Berlin Wall

Přiznám se, že nejprve jsem si myslela, že The Berlin Wall je ta pomalovaná část. Ale jako turistické místo, se The Berlin wall nachází v centru města a je to jen kus poničené zdi. Pro oči nic zajímavého, ale s Free tour to bylo skvělé. Opět zajímavé příběhy o lidech, kteří se dokázali dostat na druhou stranu. Je neuvěřitelné, jak absurdní plán dokáže vyjít! :O
 

TV Tower + Alexanderplatz

Televizní věž byla snad jediná moderní budova, která mi kazila nádech starého Berlína a jednoduše nezapadala. Nechápu, co na ní všichni vidí, mně přijde strašně odporná. 
Alexanderplatz jsme viděli opravdu jen hopem a s polozavřenými očky. Jelikož jsme byli všichni neskutečně unavení a uchození. Bylo to šílený a z tohoto obrovského náměstí si vybavuji jen hodiny, metro a obchody všude kolem. 




Luftwaffe HQ

Aneb MINISTERSTVO MINISTERSTVA! Upřímně nevím, jakou funkci má tato děsivá budova teď, ale dříve to bylo právě Ministerstvo Ministerstva, je to strašně zvláštní místo. Působilo na mě velmi tajemně a mdle, i přes velmi barevnou kresbu, podél celé stěny. Hned za touto budovou se nachází The Berlin Wall.




Podlouhlá fotografie na menším náměstíčku před budovou.

Příští článek bude již poslední na téma Berlín. Doufám, že se vám prozatím články líbí. Jako další můžete očekávat opět něco osobnějšího. :)

Aufwiedersehen!
-Eva


Gendarmenmarkt, The Berlin Wall, TV Tower, Alexanderplatz, Luftwaffe HQ Gendarmenmarkt, The Berlin Wall, TV Tower, Alexanderplatz, Luftwaffe HQ  Reviewed by Eva K. on 4:37 Rating: 5

4 komentáře:

  1. V Berlíne som bohužiaľ ešte nikdy nebola, ale dúfam, že sa tam raz určite dostanem. Podľa fotiek je tam pekne a zaujímavo. Nádherné fotky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Všichni Němci mi říkají, že se jim Berlín nelíbí, takže hádám, že jsou i hezčí německá města. Za mě ale doporučuji! :)

      Vymazat
  2. Moc hezký článek! :) Všechna místa vypadají zajímavě. Tedy až na tu TV tower, ta mě taky moc nenadchla :D Každopádně doufám, že se do Berlína také jednou podívám. :)
    Hezké fotky. :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář! Doufám, že se ti zde líbilo a někdy zas ;)

INSPIRATION

“The life you have led doesn’t need to be the only life you have.” – Anna Quindlen

“Travel is the only thing you buy that makes you richer.” – Anonymous

“Not all those who wander are lost.” – J.R.R. Tolkien

Používá technologii služby Blogger.